Konstverk
Tovat konstverk i ull

Konstverk

Vid sidan av konsthantverket skapar Sofia Westling även textila konstverk. De flesta konstverken är tovade i svensk ull, med en kombination av teknikerna våttovning och nåltovning. Men Sofia gör även vävda bonader av mattrasor. När det gäller de sistnämnda konstverken försöker Sofia använda så mycket återbrukat material som möjligt.


Alla konstverk är unika och finns endast i ett exemplar, även om Sofia ganska ofta gör flera alster på samma tema och idé.


Under denna text visas de konstverk som just nu finns till försäljning och vid rubriken Galleri finns bilder på andra konsverk som Sofia gjort. Sofia skapar även konstverk på beställning, så om du har särskilda önskemål kan du skicka ett meddelande via kontaktformuläret här.

Konstverk till försäljning

Galleri - textila konstverk

Soluppgång med kors

Soluppgång med kors är en vävd bonad. Den har en mattvarp av lin och inslagen är gjorda av mattrasor i kombination med lin- och bomullsgarn. Detta ger bonaden en varierande struktur och utseende, där lintrådarna ser ut att glänsa i jämförelse med mattrasorna. I denna bonad har Sofia använt en mängd olika färgnyanser, för att försöka fånga alla de nyanser som finns i soluppgången.