Köpvillkor
Begravningsurna i ull. Ull-urna.

Köpvillkor


Köpvillkor mellan Skräddare Sofia (vi, oss, vår) och kund (privatperson, begravningsbyrå, företagskund, kunden, du, dig, din).


Priser

Varje vara anges med pris inklusive moms. I kundvagnen kan du se det totala priset inklusive alla avgifter, moms, frakt och betalning. Vi reserverar oss för tryckfel eller tekniska fel som skapar felaktiga priser. Om sådant uppstår rättar vi till felet i dialog med dig innan bindande köpeavtal ingås, se rubriken ”Betalning och ingående av avtal”.


Begravningsbyråer har möjlighet att få en personlig rabattkod, som endast får användas när byrån beställer i eget namn. Om rabattkoden används av någon annan har Skräddare Sofia rätt att häva köpet.


Frakt

Fri frakt inom Sverige. Varorna skickas med DHL till den adress som kunden angivit. Skräddare Sofia har inget ansvar för fel som beror på att du angivit fel adress, telefonnummer eller e-postadress.


Privatpersoner får sina varor levererade till närmsta DHL Service Point. När varorna ankommer utlämningsstället får du en avisering via sms eller e-post. När du hämtar varorna måste du kunna uppvisa giltig legitimation. Varorna måste hämtas inom 14 dagar. Skräddare Sofia har rätt att ta ut en extra avgift om varorna inte hämtas i tid.


Företagskunder får sina varor levererade till av kunden angiven adress. Se till att vara på plats, för det sker ingen avisering. Skräddare Sofia har rätt att ta ut en extra avgift om varorna inte kan levereras.


Skräddare Sofia har för närvarande inte möjlighet att sälja varor utanför Sverige.


Betalning och ingående av avtal

Privatpersoner har möjlighet att betala med kredit- eller betalkort (VISA, MasterCard) via Stripe. Pengarna kommer att reserveras på kundens konto vid beställningen och sedan dras från kontot när varorna är klara för att skickas från Skräddare Sofia, senast sju dagar efter beställningen. Det är först när pengarna dras från kundens konto som Skräddare Sofia binds vid köpeavtalet med kunden.


Begravningsbyråer har möjlighet att välja faktura med 30 dagars betalningsvillkor, räknat från den dag som varorna skickas från Skräddare Sofia. Skräddare Sofia och kunden ingår bindande köpeavtal när varorna är redo att skickas från Skräddare Sofia. Om en privatperson eller annan juridisk person väljer betalningsalternativet faktura har vi rätt att häva köpet eller kräva att fakturan betalas innan varorna skickas från oss.


Leveranstid

Skräddare Sofia strävar efter att skicka varorna inom sju dagar från beställningsdatumet, men under storhelger och under sommaren kan det bli något längre leveranstider. Vid tveksamheter om varan ska hinna fram i tid är det alltid bra att ringa Skräddare Sofia på nummer 073-094 01 96 innan beställningen läggs.


Ångerrätt

Kundens ångerrätt (ångerfristen) gäller under 14 dagar, räknat från och med dagen efter att kunden tagit emot varorna. Om ångerfristens sista dag infaller under en lördag, söndag eller helgdag förlängs ångerfristen så att den även gäller nästkommande vardag.


Enligt lag är specialtillverkade varor och varor med tydlig personlig prägel undantagna från ångerrätten. Detta betyder att det inte finns någon ångerrätt på skyltar eller andra specialtillverkade varor.


Du har rätt att försiktigt undersöka varan, men Skräddare Sofia har rätt till ersättning för värdeminskning om du använder eller hanterar varan på ett sätt som inte är nödvändigt för att undersöka den. Det är vi som bedömer om varan har hanterats på ett sådant sätt att den har minskat i värde. Om varan är skadad eller kommer bort på grund av din vårdslöshet förlorar du ångerrätten.


Kunden nyttjar ångerrätten genom att inom ångerfristen skicka ett meddelande till info@skraddaresofia.se. I meddelandet ska det tydligt framgå att du har ångrat dig.


Kunden ska invänta svar från Skräddare Sofia innan några varor skickas tillbaka. Vid tveksamheter om varorna är köpta hos Skräddare Sofia kan vi kräva att du bevisar att varorna är köpta av oss. Kvitto eller faktura räknas som bevis. När vi har besvarat meddelandet om att du har ångrat dig har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varorna. Varorna ska skickas tillbaka väl emballerade i en lagom stor kartong. Om varorna skadas eller försvinner under transporten på grund av att du inte har paketerat väl eller skrivit fel adress förlorar du ångerrätten. Kom ihåg att bifoga dina kontaktuppgifter när du returnerar en vara.


Varorna ska skickas till:


Skräddare Sofia
Sofia Westling
Lustbackgata 6
794 95 Skattungbyn


För privatpersoner, som fått sina varor levererade med DHL Service Point, ingår returfrakt. Skräddare Sofia kommer att skicka en returfrakt-sedel till dig via e-post.


Företagskunder betalar fraktkostnaden vid nyttjande av ångerrätt. Använda en leveransservice som går att spåra.


När Skräddare Sofia har mottagit varan gör vi en bedömning av varans skick. Om varan är i nyskick betalar vi tillbaka det som du betalade för varan, men om varan är använd eller skadad har vi rätt att inte återbetala eller bara återbetala delar av beloppet.


Reklamation

Om paket är skadat vid leverans ska du anmäla detta direkt till utlämningsstället/chauffören, innan du skriver på att du tagit emot paketet. Det är viktigt att det skrivs en anteckning i transportdokumentet. Inom tre dagar från mottagande ska du sedan skicka ett meddelande till info@skraddaresofia.se med beskrivning av skadorna på varorna samt bilder.


Skador på varorna, som inte syns utanpå paketet, ska anmälans till Skräddare Sofia senast tre dagar efter mottagandet av paketet. Anmälan görs genom att skicka ett meddelande till info@skraddaresofia.se med beskrivning av skadorna samt bilder.


Vänta med att skicka tillbaka varan tills Skräddare Sofia har godkänt reklamationen. Vid godkänd reklamation betalar vi returfrakten. När varan har kommit fram till oss återbetalar vi det som du betalade för varan.


Återbetalning

Skräddare Sofia strävar efter att göra återbetalningen så snart som möjligt, senast 14 dagar efter att reklamationen eller ångerrätten godkänts. Om du inte har fått någon återbetalning ber vi dig först kontrollera ditt bankkonto igen. Kontakta sedan ditt kreditkortsföretag eftersom det ibland tar lite tid innan återbetalningen genomförs. Kontakta därefter din bank då det oftast tar lite tid innan återbetalningen görs. Om du har gjort allt detta och fortfarande inte har fått din återbetalning, ber vi dig kontakta oss på: info@skraddaresofia.se.


Hanteringen i krematoriet

För att ull-urnan ska kunna maskinfyllas i krematoriet krävs en återanvändningsbar cylinder, som Skräddare Sofia delar ut gratis till krematorierna. Vid varje beställning måste kunden uppge i webb-butiken vilket krematorium som ull-urnan ska hanteras i, detta för att vi ska kunna kontrollera att det finns en cylinder där. Om kunden inte uppger något krematorium eller om det finns oklarheter om vilket krematorium som åsyftas har vi rätt att kontakta kunden via telefon eller e-post för att få svar på frågan.


Om något krematorium behöver en cylinder ska de kontakta Skräddare Sofia via e-post eller telefon.


Personuppgifter och GDPR

En personuppgift är all slags information som direkt eller indirekt kan knytas till en person som är i livet.


När du köper något från webb-butiken samlar Skräddare Sofia in personlig information som du delger, till exempel ditt namn, adress och e-postadress. När du är inne i webb-butiken får vi också automatiskt information om din dators IP-adress, så att vi vet vilken webbläsare och vilket operativsystem du använder.


När du ger Skräddare Sofia personlig information för att slutföra en transaktion, verifiera ditt kreditkort, göra en beställning, hantera en leverans eller returnera ett köp, samtycker du till att Skräddare Sofia samlar in informationen och använder den för detta syfte. Personuppgifterna kommer endast att användas för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig som kund. Vi kommer inte att använda personuppgifterna i marknadsföringssyften.


Du har enligt lag rätt att få veta vilka personuppgifter vi har om dig samt få uppgifterna rättade eller raderade. Du kan när som helst kontakta oss genom att skicka ett meddelande till info@skraddaresofia.se.


Vi kan lämna ut din personliga information om lagen kräver det eller om du bryter mot dessa villkor.


One.com

Skräddare Sofias webb-butik sköts av One.com. De ger oss tillgång till e-handelsplattformen som gör att vi kan sälja våra varor till dig. Dina uppgifter lagras hos One.com, i databaser och i One.com-applikationen. De lagrar dina data på en säker server bakom en brandvägg.


Tredjepartstjänster

I allmänhet kommer tredjepartsleverantörer som vi använder endast samla in, använda och lämna ut information om dig i den utsträckning som krävs för att de ska kunna leverera sina tjänster till oss.


Vissa tredjepartsleverantörer, till exempel de som arbetar med betalningar och betalningstransaktioner, har sina egna integritetspolicys för den information som vi måste lämna ut för att de ska kunna genomföra dina inköpsrelaterade transaktioner. För dessa leverantörer, rekommenderar vi att du läser deras integritetspolicys så att du förstår på vilket sätt de hanterar din personliga information.


Tänk också på att vissa leverantörer kan ha sin verksamhet eller anläggningar i en annan jurisdiktion än där du eller vi befinner oss. Det innebär att om du väljer att gå vidare med en transaktion som involverar en tredje part, kan din information omfattas av lagarna i den jurisdiktion där denna tredje part har sin verksamhet eller sina anläggningar. När du lämnar vår butiks webbplats eller omdirigeras till en tredje parts webbplats eller applikation, omfattas du inte längre av dessa villkor för vår webbplats.


Skräddare Sofias bokföring sköts av en redovisningsbyrå och de kommer endast att använda personuppgifterna för att fullfölja sina åtaganden enligt bokföringslagen.


Säkerhet

För att skydda din personliga information vidtar vi försiktighetsåtgärder och följer branschens bästa praxis för att se till att den inte försvinner, missbrukas, nås, avslöjas, ändras eller förstörs. Om du förser oss med kreditkortsinformation, krypteras informationen med Secure Socket Layer-teknik (SSL) och lagras med AES-256 kryptering.


Cookies

Denna webbutik använder sig av cookies. En cookie är en liten textfil som lagras på din dator och som innehåller information för att hjälpa webbutiken att identifiera och följa användare. Cookies finns som sessionscookies och som cookies som lagras permanent på din dator. Under tiden för ditt första besök i webbutiken blir din webbläsare tilldelad en sessionscookie som är unik och som används för att inte blanda ihop dig som användare med andra användare. För att kunna använda webbutiken bör du tillåta cookies i din webbläsare. Denna typ av cookie används enbart för att ge dig som besökare en bättre upplevelse och support och lagrar inga personuppgifter om dig. Cookies kan raderas. I denna webbutik används cookies exempelvis för att hålla koll på din kundvagn, dina inställningar och vilka sidor du besökt för att kunna ge dig en bättre kundupplevelse och support.


Ändringar av dessa villkor

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor när som helst. Förändringar och förtydliganden träder i kraft omedelbart efter att de publicerats på webbplatsen.


Om vår butik förvärvas eller slås samman med ett annat företag, kan dina uppgifter överföras till de nya ägarna så att vi kan fortsätta att sälja varor till dig.


Kontaktuppgifter


Skräddare Sofia
Sofia Westling
Lustbackgata 6
794 95 Skattungbyn


E-post: info@skraddaresofia.se

Telefon: 073-094 01 96


Organisationsnummer: 880811-5508


Företaget är godkänd för F-skatt och momsregistrerat.